Teste grilã de gramatica limbii române și a limbii engleze dupã programa de admitere în şcolile de agenţi de poliţie și de subofiţeri de jandarmi

Teste grilã de gramatica limbii române și a limbii engleze dupã programa de admitere în şcolile de agenţi de poliţie și de subofiţeri de jandarmi

TRANSPORT

Livrarea se face prin intermediul unei firme de curierat rapid. Costul transportului este de 20 lei.

 

TVA INCLUSĂ

Prețul este final, include TVA și nu include taxa de transport.

Dumitru Țicleanu, Claudia Simon
Editura: Hoffman
Număr pagini: 300
ISBN: 978-606-615-873-2
Anul apariției: 2016
Disponibilitate: În stoc
Cant: Adaugă în coş

Această ediţie a testelor de gramatică face corp comun cu testele de limbă engleză, considerând că măsura va fi şi în avantajul celor interesaţi prin gruparea materialelor într-un singur volum.

Cele zece teste de gramatică urmăresc să-i ajute, pe cei care se pregătesc, să-şi perfecţioneze modul de lucru în condiţii de simulare ale unor situaţii reale cu subiecte de tipul şi dificultatea celor date spre rezolvare în anii anteriori de către instituţiile organizatoare a admiterii. Testele pe care le propunem spre rezolvare vizează verificarea cunoştinţelor de fonetică, de vocabular, morfologie, sintaxa propoziţiei şi a frazei, ortografie, punctuaţie, accent.

Este necesar însă, ca înaintea rezolvării exerciţiilor propuse, să fie asigurat fundamentul teoretic al cunoştinţelor de gramatică, fără de care nu este posibilă rezolvarea testelor-grilă. Acestea sunt gândite tocmai să constate nivelul cunoştinţelor, priceperilor şi deprinderilor privind problemele de limbă, pentru a identifica soluţii bazate pe reguli şi eliminarea situaţiilor ce ar putea produce confuzii, ambiguităţi sau alterarea sensului mesajului transmis ori recepţionat. Itemii vizează nu atât volumul de cunoştinţe acumulat, cât, mai cu seamă, soliditatea lor, capacitatea competitorului de a se orienta rapid în indicarea răspunsului corect, în condiţiile existenţei unor variante propuse, unele aflându-se doar foarte aproape de corectitudine.

Crearea unor astfel de situaţii urmăreşte tocmai elminarea unor posibile confuzii şi rezolvarea problemei de limbă nu prin intuiţie, ci numai în baza regulei gramaticale.

Lucrarea de faţă se doreşte a deveni un ghid şi un mijloc de exersare a cunoştinţelor individuale. Ea este concepută astfel încât să conştientizeze rezultatul fiecărui item, să motiveze logic răspunsul, pe baza criteriilor gramaticale ce au stat la baza unei opţiuni sau a alteia. Altfel spus, să convingă în cadrul procesului de rezolvare, că soluţiile propuse sunt susţinute de argumente de natură ştiinţifică.

Pentru stăpânirea acelor argumente este necesară, fără îndoială, asigurarea bazei teoretice a gramaticii. Spre această întreprindere, de mare ajutor poate fi Gramatica Limbii Române în Scheme, cu un cuvânt introductiv al regretatului academician Gabriel Ţepelea, ediţia a VIII-a, 2015, o sinteză completă a gramaticii româneşti care oferă răspunsuri la problemele practice puse de testele-grilă. Numai însuşirea bazei teoretice a gramaticii poate facilita obţinerea rezultatului dorit la examen, orice tentativă de diminuare a efortului individual de însuşire şi de consolidare a cunoştinţelor teoretice se dovedeşte a fi contraproductivă.

Problematica pusă de programa de admitere vizează asigurarea capacităţii individuale şi a abilităţilor de comunicare orală şi scrisă de către tinerii a căror carieră va impune cu necesitate, în relaţiile cu publicul, o permanentă receptare şi transmitere de mesaje.

În acest caz, se impune conferirea acurateţei exprimării celui chemat să întocmească un act procedural, un proces-verbal de constatare, o declaraţie sau orice alt document de a cărui redactare depinde stabilirea gradului de participare a persoanelor implicate. De aceea este atât de important pentru viitorii profesionişti ai liniştii, ai ordinei şi ai legalităţii să-şi însuşească temeinic gramatica limbii române pentru a stăpâni, o dată cu competenţele profesionale, o exprimare clară, precisă şi nuanţată ce le poate aduce satisfacţii în munca nu tocmai uşoară, dar frumoasă şi de răspundere spre care intenţionează a se îndrepta.

Considerăm că această nouă lucrare poate fi o provocare pentru pregătirea individuală a competitorilor, căci, pentru atingerea obiectivului, este necesar efortul propriu impus de dificultatea însuşirii gramaticii, un obiect plin de asperităţi, dar necesar în formarea oricărui intelectual, cu atât mai mult a celui care, în carieră, comunicarea orală şi scrisă ocupă un loc de prim ordin.

                        Autorii

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...