Teleleu prin Europa - fals jurnal de călătorie

Teleleu prin Europa - fals jurnal de călătorie

TRANSPORT

Livrarea se face prin intermediul unei firme de curierat rapid. Costul transportului este de 20 lei.

 

TVA INCLUSĂ

Prețul este final, include TVA și nu include taxa de transport.

C. Voinescu
Editura: Hoffman
Număr pagini: 206
ISBN: 978-606-615-318-8
Anul apariției: 2012
Disponibilitate: În stoc
18,00 Lei Fără TVA: 17,14 Lei
Cant: Adaugă în coş

Înaintăm spre vestul câmpiei panonice, apropiindu-ne de Barcs, punctul de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Croaţia, unde, de astă-dată, trebuie să ne scotocim după paşapoarte.
Domnul inginer face subtile calcule financiare pe scaunul din stânga noastră, consultându-şi discret consoarta pentru a şti cam câte kuna să schimbe la primul popas croat. Pentru că nu primeşte un răspuns calificat, solicită ajutorul ghidului, Cred că vreo treizeci şi ceva de euro, la paritatea de şapte, opt kuna, ar fi suficienţi pentru intrările la obiectivele turistice, pentru o berică, două, un suvenir.
Berea o am de acasă, explică ostentativ domnul inginer, nu mai sunt eu prost, ca în Germania, unde m-au fraierit nemţălăii cu opt euro pentru o bere, şi, brusc, îl apucă strâns de braţ pe Alexandru, somându-l, Să-ţi povestesc cum a fost, Numai o clipă, se eschivează discret studentul la Stomatologie, să mai trag doar câteva cadre din peisaj.

Intrăm în Croaţia, îndreptându-ne spre Zagreb. Peisaj ondulat, verde, loturi agricole cultivate şi de-a lungul şi de-a latul, foarte multe case noi, potrivite la statură, cubice, bine aranjate, cu scuaruri, fără garduri sau orătănii prin bătătură.

Soţia domnului inginer scoate carneţelul şi pixul, îşi potriveşte ochelarii şi caută o cât mai convenabilă poziţie de scris în condiţii de circuit european. De ce vă miraţi, mă, ne admonestează domnul inginer pe mine şi pe Alexandru, noi, pe unde am umblat, şi am umblat destul – să ştiţi –, am luat notiţe, nevastă-mea a luat, de fapt, notiţe, fiindcă ea e profesoară, iar eu am luat şerveţele, săpunaşe din hotel, şampoane, pixuri de pe noptieră, bilete de intrare la muzee şi la toalete publice, scobitori, bonuri din magazine, tichete de autobuze, note de plată de la pizzerii, jetoane, hârtie igienică, pahare de unică folosinţă, câte o ceşcuţă, o linguriţă şi orice altceva ce ne poate aduce aminte de călătorie, le strâng şi păstrez cu sfinţenie – uite, atât de mari am nişte dosare acasă, cu vitrinele aferente – toate documentele excursiei...

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...