Ioana

Ioana

TRANSPORT

Livrarea se face prin intermediul unei firme de curierat rapid. Costul transportului este de 20 lei.

 

TVA INCLUSĂ

Prețul este final, include TVA și nu include taxa de transport.

Anton Holban
Format: 13 x 20
Număr pagini: 214
ISBN: 978-606-778-392-6
Anul apariției: 2017
Disponibilitate: În stoc
Cant: Adaugă în coş

  Ioana (1934) este, ca si O moarte care nu dovedește nimic sau (mai cu seama) Jocurile Daniei (scris in 1926), un roman a carui textura narativa s-ar putea dilata la infinit. in Ioana, nici peisajul aspru-varos al Cavarnei, nici perspectiva infinit schimbatoare a marii nu modifica imaginea unui spatiu inchis, in care personajele s-au claustrat cu buna stiinta, incercand apoi, inutil, o evadare (de care sunt tot mai mult convinsi ca nu este posibila, incat definitorie pentru psihologia eroilor va fi nu vointa de a evada, ci mimarea ei). Care este conflictul din Ioana? „Doi oameni care nu pot trai unul fara celalalt si totusi se chinuiesc.”

   Dar relatia poate aparea si altfel: doi oameni care nu pot trai unul langa celalalt, si totusi nu se pot desparti. A ramane inseamna prelungirea chinului, a pleca inseamna recunoasterea esecului, orgoliu infrant. Fiecare dintre personaje este temnicerul celuilalt; captivitatea e asumata ca o fatalitate.

   Dupa cum observa Nicolae Manolescu, „spre deosebire de eroii masculini din celelalte romane ale lui Holban, traind in dureroasa nesiguranta, Sandu din Ioana stie; dar desavarsita transparenta a relatiei nu-l ajuta cu nimic. Cauza suferintei este in el, nu in afara. Mecanismul geloziei este urmarit la lucru in esentialitatea lui”

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...