Cartea nuntii

Cartea nuntii

TRANSPORT

Livrarea se face prin intermediul unei firme de curierat rapid. Costul transportului este de 20 lei.

 

TVA INCLUSĂ

Prețul este final, include TVA și nu include taxa de transport.

George Călinescu
Editura: Hoffman
Format: 13 x 20
Număr pagini: 262
ISBN: 978-606-778-907-2
Anul apariției: 2017
Disponibilitate: În stoc
14,00 Lei Fără TVA: 13,33 Lei
Cant: Adaugă în coş

Georga Calinescu (1899-1965) critic, istoric literar estetician, eseist de prestigiu din sec.xx-lea si autor al mai multor romane: „Cartea nuntii", „Enigma Otiliei", „Bietul ioanide".Tema lor comuna familia este colerata cu alte teme:iubirea,casatoria si moartea.

Prin aparitia primului sau volum, Cartea nuntii in 1933, George Calinescu a anulat idea lansata de Titu Maiorescu(1886) ca un critic literar este incapabil sa scrie proza de fictiune, domeniul pe care le l-a abordat, asa cum marturiseste, din cel putin doua motive: „pe de o parte de a ma recrea, pe de alta de a face un exercitiu minor in vederea unei planuite opera epice”.

Calinescu sustinea idea unui roman de atmosfera moderna, desi respingea teoria lui Camil Petrescu despre sincronizarea literaturii cu filosofia si pshihologia, argumentand ca „literatura nu e in legatura cu pshihologia, ci cu sufletul uman”. Sustinea deasemenea scoaterea romanului din mrejele tematicii romane si inaugurarea unui nou tip de roman- romanul citadin.

Titlul Cartea nuntii, defineste latura lirica a romanului, care are ca tema centrala eternul sentiment de iubire ce se manifersta reciproc intre tanarul proaspat doctor in litere, Jim Marinescu si absolventa de liceu Vera Policrat si care se implineste prin casatorie.

Tema romanului ilustreaza, in principal implinirea in plan erotic a cuplului Jim Marinescu si Vera Policrat, apoi o radiografie a scolii romanesti in perioada interbelica, in care accentual cade pe relatia elev- professor. Nu in ultimul rand cartea reliefeaza, prin contrast, societatea moderna, in plin process de civilizatie care invinge definitive colectia de babe decrepite (ramolite) si fete batrane sterile din „casa cu molii”.

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...