Patinele de argint

Patinele de argint

TRANSPORT

Livrarea se face prin intermediul unei firme de curierat rapid. Costul transportului este de 20 lei.

 

TVA INCLUSĂ

Prețul este final, include TVA și nu include taxa de transport.

Mary-Elisabeth Mapes Dodge
Editura: Andreas
Format: 13 x 20
Număr pagini: 144
ISBN: 978-973-8958-63-0
Anul apariției: 2016
Disponibilitate: În stoc
10,00 Lei Fără TVA: 9,52 Lei
Cant: Adaugă în coş

Mary Elisabeth MAPES-DODGE, romanciera americana, s-a nascut la New-York, la 26 ia­nuarie 1831.

Si-a început cariera literara la vârsta de 27 de ani, colaborând la reviste. Era pe atunci mama a doi copii, pe care-i avea în grija.

Prima ei carte a fost „Irvingont Stories“ (1864). Cea mai cunoscuta este „Hans Brinker or the Silver Skates“ (în franceza „Les patins d'argent“), aparuta în anul urmator.

Cu aceasta a început notorietatea sa. Avea 34 de ani.

„Patinele de argint“ au avut într-adevar un succes mondial.

Acest roman scris de o americanca, dar cu eroi olandezi si în decor olandez, a devenit imediat o opera clasica în Olanda. În Anglia, succesul n-a fost mai mic. Cât despre versiunea franceza, aceasta a fost premiata de Academia Franceza.

Principalele personaje sunt copii de vârste între 12 si 17 ani: cinci fete si sase baieti. Eroul, Hans Brinker, face parte din clasa muncitoare.

Cu o intriga captivanta, povestirea urmareste sa trezeasca în tânarul cititor gustul emulatiei, al caritatii, al într-ajutorarii sociale si sa-l îndeparteze de egoism si orgoliu.

Mary Dodge, devenita scriitoare de succes, s-a consacrat în întregime literaturii pentru tineret. În 1873, a publicat revista „Saint Nicolas“, destinata copiilor.

Tot acestei autoare îi datoram si alte lucrari: „Donald and Dorothy“ (1833), „Baby World“ (1884), „The land of Pluck“ (1884), „The golden gate“ (1903).

Mary Dodge n-a fost numai romanciera si publicista, a fost si poeta. A lasat trei culegeri de versuri: „Rhymes and jingles“ (1874), „Along the way“ (1879), „Poems and verses“ (1904).

„Patinele de argint“, în ciuda unei existente de un secol, continua sa fie citita în lumea întreaga.

Îi dorim tânarului cititor sa nu uite niciodata lectia care se degaja din ea si care se poate rezuma astfel: „Ca sa fim fericiti, sa facem bine“.

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...