Take, Ianke şi Cadâr

Take, Ianke şi Cadâr

TRANSPORT

Livrarea se face prin intermediul unei firme de curierat rapid. Costul transportului este de 20 lei.

 

TVA INCLUSĂ

Prețul este final, include TVA și nu include taxa de transport.

Victor Ion Popa
Editura: Hoffman
Format: 13 x 20
Număr pagini: 124
ISBN: 978-606-46-0007-3
Anul apariției: 2018
Disponibilitate: În stoc
12,00 Lei Fără TVA: 11,43 Lei
Cant: Adaugă în coş

   „Dacă se va alege ceva de toată truda mea, cred ca teatrul va fi acela care nu mă va uita. Prea mi-am pus toata viața în el" (Virgil Carianopol, Scriitorii au devenit amintiri, 1973).

   Premiera piesei a avut loc în anul 1932 la Teatrul „Maria Ventura", dar, în ciuda unei distribuții „într-adevar excepțională" (Ion Sarbul, G. Timica, Al. Giugaru, Jules Cazaban, Maria Mohor, Silvia Dumitrescu), nu s-a bucurat de succesul scontat. Încercând să explice insuccesul, autorul va arăta undeva că „Take, Ianke și Cadâr s-a jucat împotriva mea, cu o distribuție împotriva căreia am fost cu toată energia și inutil: «Fac chestie de prietenie din asta» mi-a spus d-ra Ventura și mi-a închis gura".

   O nouă punere în scena are loc la Teatrul Poporului (1945-l946), dar tot fără prea mare ecou în critica de specialitate. Intrarea definitivă a acestei comedii în conștiința publicului începe în anii 1956-l957, când mai multe trupe (Teatrele Municipal li Național din București, cele de Stat din Bacău, Pitești, Timișoara, Bârlad) o introduc în repertoriul lor permanent, reluand-o în diverse distribuții, unele redutabile.

   Recordul de spectacole pare să fi fost cel înregistrat de Teatrul Municipal din Bucuresti, cu nu mai puțin de 848 de reprezentații.

   Piesa a fost publicată, începand cu anul 1938, în mai multe rânduri, fie separat, fie împreună cu alte scrieri dramatice ale autorului.

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...