Istoria unei evacuări

Istoria unei evacuări

TRANSPORT

Livrarea se face prin intermediul unei firme de curierat rapid. Costul transportului este de 20 lei.

 

TVA INCLUSĂ

Prețul este final, include TVA și nu include taxa de transport.

Doru Dina, Ion Ivașcu
Autor(i):
Editura: Hoffman
Număr pagini: 255
ISBN: 978-606-615-452-9
Anul apariției: 2013
Disponibilitate: În stoc
18,00 Lei Fără TVA: 17,14 Lei
Cant: Adaugă în coş

Despre anul 1940 în Istoria Românilor s-a scris şi se va mai scrie, cu interpretări şi puncte de vedere diferite. Este anul tragediei noastre, este anul dramei românilor, este anul când România a fost prinsă între Hitler şi Stalin, este anul când România Mare a încetat să mai existe.

Poţi să-ţi dai cu părerea foarte autorizat despre un eveniment odată ce acesta a trecut, este foarte uşor să zici una sau alta odata ce faptul s-a consumat, când deja se ştie ce turnură au luat evenimentele, dar pentru realizarea unei lucrări din istoria acestui popor trebuie să fii obiectiv şi să consemnezi ce spun documentele vremii.

Drama României Mari a început în iunie 1940 când trei străvechi teritorii româneşti – Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa, au fost ocupate de Uniunea Sovietică. Modul cum s-au derulat momentele care au dus la ciuntirea României Mari şi îndeosebi liniştea creată în jurul evacuării celor trei ţinuturi, timp de 50 de ani, ne-au determinat să ne orientăm spre studierea acestui aspect, cu consecinţe nefaste pentru statul român.

Am considerat că nu este necesară o istoriografie a problemei, contribuţia noastră constând în folosirea cu precădere a unor izvoare interne, în special cele din Arhivele Militare Române. La acestea s-au adăugat fondurile Preşedinţia Consiliului de Miniştri şi Ministerul Propagandei Naţionale din Arhivele Naţionale, memoriile unor foşti oameni politici, precum cele ale lui Grigore Gafencu, Mihail Manoilescu, Valer Pop şi o serie de lucrări apărute după 1989.

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...