Jurnalul unui bărbat singur

Jurnalul unui bărbat singur

TRANSPORT

Livrarea se face prin intermediul unei firme de curierat rapid. Costul transportului este de 20 lei.

 

TVA INCLUSĂ

Prețul este final, include TVA și nu include taxa de transport.

Nicu Petria
Editura: Hoffman
Număr pagini: 227
ISBN: 978-606-615-727-8
Anul apariției: 2014
Disponibilitate: În stoc
22,00 Lei Fără TVA: 20,95 Lei
Cant: Adaugă în coş

Am început această carte: „Jurnalul unui bărbat singur”, în urmă cu mulţi ani, ani în care credeam că estetica ne poate ridica spre culmi ale dragostei de frumos. Pe parcursul acelor însemnări zilnice sau periodice mi-am dat seama de bogăţia expresiilor, de faptul că, cu cât înaintam cu scrierea jurnalului, mă liniştesc, iar ideile noi se perindă prin gânduri ca nişte pescăruşi ce zboară în albastru, captându-mă. Astfel, marea mea iubire a devenit, din ce în ce mai mult, obsesie. Ce înseamnă asta?

Înseamnă că tot ce am realizat se îmbină foarte bine cu lumina din visuri, cu viscolul din suflet şi, mai cu seamă, dialogul dintre El şi Ea, care pare real, dar este ireal.

El fiind un bărbat cu probleme de sănătate neurologice ajungând la paroxism, dar totuşi optimist. Îi place literatura, în special poezia. A citit de când era prin clasele primare şi s-a legat de poezie, începând, de prin liceu, să şi scrie. Aşa s-a trezit la un concurs, câştigând o menţiune şi, l-a remarcat un profesor, care i-a spus „Citeşte tot ce-ţi cade în mână şi, cu timpul, vei deveni un scriitor apreciat!” Aşa a făcut şi, participând la cenaclurile literare din oraş, a câştigat premiul al II-lea la un concurs interjudeţean. Nu s-a oprit aici şi a continuat să scrie. Aşa i-a apărut, în anul 2008, cartea de poezie şi proză scurtă... În Jurnalul unui bărbat singur, ea, o femeie cu multe calităţi date de Dumnezeu, dar fără noroc în viaţa de zi cu zi. Este optimistă, este talentată în mai multe privinţe, dar fără un scop anume. Răpuşi de dorinţe, el şi ea, se contopesc într-o stare adiacentă pe planeta Pământ.

Până la urmă se întâlnesc oniric şi îşi vorbesc, desigur, platonic, căutând fiecare un argument pentru a-şi lega viaţa prin iubire pură. Dar soarta nu le permite să se întâlnească real şi atunci ea hotărăşte să dispară din viaţa lui, spunându-i că se duce în California, la nişte rude: „Pentru a-mi îmbunătăţi vederea din ce în ce mai slabă din cauza diabetului zaharat, boală de care sufăr de când aveam şase ani”. Deci, copilăria ei s-a desfăşurat prin spitale şi prin tot ce înseamnă analize medicale. Menirea acestei idei a fost un tabu, nu s-a realizat din cauza lipsei finanţelor. Calitatea vieţii ei este din ce în ce mai deplorabilă, din punct de vedere medical, şi tocmai când el a luat hotărârea să-i facă o vizită-surpriză, ducân-du-se acasă la ea, află de la mamă-sa, doamna Eugenia U., că: ,,Dana, domnule, ne-a părăsit pentru totdeauna”.

Atunci, o greutate imensă s-a lăsat pe umerii lui şi în fracţiuni de secundă s-au perindat prin memorie toate trăirile şi scrisorile celor doi, bărbat şi femeie, care s-au iubit, dar n-au reuşit să-şi ducă la îndeplinire dorinţele. „Dumnezeu este în noi şi noi suntem în Dumnezeu. Fie-i ţărâna uşoară şi sufletul în Paradis!” Cu aceste cuvinte rostite evlavios şi-a liniştit plânsul şi sufletul. Norocul, contrar destinului lor, s-a dovedit a fi incomplet şi ghinionul vieţii, lăsându-i fără replică în privinţa ideii lui de a fi împreună cu orice preţ.

                                                                                                                                                                                                                                     Autorul

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...